PDPA

PDPA (English version)

Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”), Green Packet Berhad (“Green Packet”) is mindful and committed to the protection of your personal information and your privacy.

 

Collection of Personal Information

In order for us to provide you with our product and/or services and to operate in an efficient and effective manner, when you register we ask for information such as your name, email address, business details or any other information stipulated by the PDPA. We collect this information so that we can provide you with information that is relevant to you.

 

Purposes of Processing

Green Packet processes your personal data only for specific and limited purposes. Green Packet may collect information about your activities within this website and other Green Packet online activities. Green Packet does not rent, sell, or share personal information about you with other people or non-affiliated companies except to provide products or services you have requested.

You agree that all personal data collected and/or processed by Green Packet may include but not be limited to the following purposes:

  • To communicate with you;
  • To inform you of our products and services;
  • To respond to your queries;
  • To send you promotional material;
  • To process applications for and the provision of Green Packet’s products and/or services;
  • For marketing purposes and research purposes;
  • For all other purposes incidental and associated with any of the above.

 

Disclosure to Third Parties

Green Packet may disclose your personal data to our affiliates or third parties that perform services on Green Packet’s behalf and in doing so we will comply with all applicable laws, regulations and industry standards. These companies may use your personal information to help us communicate with you about our offers and promotions. However, these companies do not have any independent right to use or share this information.

 

Acceptance of The Policy

You are given notice that the products and/or services will only be made available to you upon your accepting and expressly consenting to the terms of this privacy policy, where such express acceptance and consent shall be evidenced by you clicking or checking or indicating accordingly on the relevant consent portion of the registration forms or such other documents as my be furnished to you, as the case may be.

 

By so indicating your acceptance of the term of this privacy policy, you shall be deemed to have expressly consented to the processing of your personal data by Green Packet or any of its authorized agents, employees, partners and/or contractors for purposes as outlined.

 

You hereby agree and accept that by registering and/or continuing to use the products and/or services, you authorize and consent to your personal data being processed by and where required, disclosed to classes of third parties as identified by Green Packet for the purposes of Green Packet providing the products and/or services to you. For the avoidance of doubt, you also hereby explicitly consent to Green Packet processing any sensitive personal data relevant such purposes.

 

Correction of Personal Data

You may at any time make a written request to Green Packet to correct any personal data of yours that is inaccurate, incomplete, misleading or out-of-date and Green Packet shall, upon receipt of your written request for correction(s), take all necessary measures to give effect to such correction(s).

 

Withdrawal of Consent

Notwithstanding anything to the contrary, you may at any time withdraw your consent to Green Packet processing any personal data of yours or to any part or portion of the same by sending to Green Packet at the address set out below a written notice of withdrawal and within the period prescribed under the PDPA. Green Packet shall take all necessary measures to give effect to your withdrawal of consent, to the extent that such withdrawal does not conflict with any of Green Packet’s other legal obligations.

 

If you do not wish to have your personal data shared with any other party, or if you do not wish to be solicited for products or services offered by Green Packet or any other parties including third parties, kindly inform us in writing.

 

You shall, upon written request, be granted access to all personal data held or stored or processed by Green Packet. To avoid confusion, “access” for the purposes of this provision shall mean notification of such personal data of yours that is processed by or on behalf of Green Packet and to have a copy of such personal data communicated or conveyed to you in an intelligible form of Green Packet’s choosing.

 

By publishing this policy in this website, we shall deem our visitors and/or clients have already been notified.

PDPA (Bahasa Malaysia version)

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”), Green Packet Berhad (“Green Packet”) sedar dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi anda.

 

Pengumpulan Maklumat Peribadi

Bagi membolehkan kami menawarkan kepada anda produk dan/atau perkhidmatan kami dan beroperasi dengan cekap dan berkesan, semasa anda mendaftar, kami meminta maklumat seperti nama, alamat e-mel, dan butiran mengenai perniagaan anda atau apa-apa sahaja maklumat lain yang ditetapkan oleh PDPA. Kami mengumpul maklumat ini supaya kami boleh memberi anda maklumat yang relevan bagi anda.

 

Tujuan Pemprosesan

Green Packet akan memproses data peribadi anda hanya untuk tujuan tertentu dan terhad.  Green Packet boleh mengambil maklumat mengenai aktiviti ada dalam laman web dan dalam aktiviti dalam talian Green Packet yang lain.  Green Packet tidak akan menyewakan, menjual, atau mengongsikan maklumat peribadi anda dengan orang lain atau syarikat tidak bersekutu selain memberikan produk dan perkhidmatan yang diminta oleh anda.

 

Anda bersetuju bahawa semua data peribadi yang dikumpulkan dan/atau diproses oleh Green Packet boleh digunakan termasuk dan tidak terhad kepada tujuan yang berikut:

 

  • Untuk berkomunikasi dengan anda;
  • Untuk memaklumkan kepada anda tentang produk dan perkhidmatan kami;
  • Untuk memberi maklum balas kepada pertanyaan anda;
  • Untuk menghantar kepada anda bahan promosi;
  • Untuk memproses permohonan dan peruntukan bagi mendapatkan produk dan/atau perkhidmatan Green Packet;
  • Untuk tujuan pemasaran dan penyelidikan;
  • Untuk semua tujuan yang timbul daripada dan berkaitan degan mana-mana yang di atas.

 

Pendedahan Kepada Pihak Ketiga

Green Packet boleh mendedahkan kepada rakan bersekutu kami atau kepada pihak ketiga yang menjalankan perkhidmatan bagi pihak Green Packet dan apabila menjalankan perkhidmatan tersebut, kami akan mematuhi semua undang-undang terpakai, peraturan dan piawai industri.  Syarikat berkenaan boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk membantu kami berkomunikasi dengan anda mengenai tawaran dan promosi kami.  Walau bagaimanapun, syarikat berkenaan tidak mempunyai hak bebas untuk menggunakan atau berkongsi maklumat ini.

 

Penerimaan Terhadap Polisi

Anda akan diberi notis bahawa produk dan/atau perkhidmatan yang kami bekalkan hanya akan disediakan apabila anda menerima dan memberi persetujuan secara nyata terhadap terma polisi privasi ini, dan penerimaan dan persetujuan nyata terhadap terma ini hendaklah menjadi bukti persetujuan anda  apabila anda mengklik atau atau menanda  atau menunjukkan dengan sewajarnya pada bahagian persetujuan yang berkenaan pada borang pendaftaran atau dokumen lain yang mungkin akan diberikan kepada anda, mengikut mana yang berkenaan.

 

Dengan menunjukkan penerimaan anda terhadap terma polisi privasi ini, anda adalah disifatkan sebagai bersetuju secara nyata terhadap pemprosesan data peribadi anda oleh Green Packet atau ejen yang sah, pekerja, rakan kongsi dan/atau kontraktor untuk tujuan yang digariskan.

 

Anda dengan ini bersetuju dan bersetuju menerima bahawa dengan pendaftaran dan/atau secara berterusan menggunakan produk dan/atau perkhidmatan, anda memberi kuasa dan kebenaran kepada Green Packet supaya data peribadi anda boleh diproses, dan apabila diperlukan, didedahkan kepada pihak ketiga seperti yang dikenal pasti untuk tujuan penyediaan produk dan/atau perkhidmatan oleh Green Packet kepada anda.  Untuk mengelakkan daripada sebarang keraguan, anda dengan ini secara eksplisit turut memberi persetujuan kepada Green Packet untuk memproses apa-apa data sensitif yang berkaitan untuk tujuan yang digariskan itu.

 

Pembetulan Terhadap Data Peribadi

Pada bila-bila masa sahaja, anda boleh membuat permohonan secara bertulis kepada Green Packet untuk membetulkan apa-apa data peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap, salah atau tidak kemas kini dan Green Packet hendaklah, apabila menerima permohonan bertulis supaya dibuat pembetulan itu, mengambil semua langkah yang perlu untuk melaksanakannya.

 

Penarikan Balik Kebenaran

Tanpa mengambil kira apa-apa yang bertentangan, anda boleh, pada bila-bila masa, menarik balik persetujuan anda kepada Green Packet untuk memproses apa-apa data peribadi anda atau mana-mana bahagiannya dengan menghantar notis bertulis penarikan balik persetujuan kepada Green Packet di alamat yang dinyatakan di bawah dan dalam tempoh yang ditetapkan oleh PDPA. Green Packet akan mengambil langkah yang perlu untuk melaksanakan penarikan balik kebenaran, setakat yang penarikan balik tersebut tidak bercanggah dengan mana-mana obligasi undang-undang lain Green Packet.

 

Jika anda tidak mahu data peribadi anda dikongsi dengan mana-mana pihak lain, atau jika anda tidak mahu mendapatkan produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh Green Packet atau mana-mana pihak termasuk pihak ketiga, sila maklumkan kepada kami secara bertulis.

 

Dengan membuat permohonan bertulis, anda boleh dibenarkan untuk mengakses semua data peribadi yang dipegang atau disimpan atau diproses oleh Green Packet.  Untuk mengelak daripada kekeliruan, “akses”untuk tujuan peruntukan ini hendaklah bermaksud pemberitahuan tentang data peribadi anda yang diproses oleh atau bagi pihak Green Packet  dan mempunyai salinan bagi data peribadi yang sedemikian itu atau disampaikan kepada anda dalam bentuk yang boleh difahami menurut pilihan Green Packet.

 

Dengan menyiarkan polisi ini dalam laman web ini, kami menyifatkan bahawa semua pelawat dan/atau pelanggan telah pun diberitahu tentang perkara ini.